Nyhetsbrev augusti 2018

Renoveringen, förbesiktning, värme och vatten.

Renoveringen

Renoveringen går vidare och har en försening på två veckor pga att balkongstommen har varit i sämre skick än man först uppskattat vilket har medfört ett mer omfattande arbete. Ställningarna på innergården och mot Skogsbacken vid port D och E kommer vara kvar tills balkongerna är färdiga. Gjutning av balkongplattor påbörjas nästa vecka. Ställningen på innergården vid port A, B och C har börjat tas ned för att monteras upp mot Tulegatan.

Renoveringsetappen mot Tulegatan kommer att påbörjas vecka 36. Balkonger mot Tulegatan kommer att rivas vilket betyder att du måste ta bort alla dina saker senast nu på fredag (31 aug). Detta innefattar även eventuell trall. Lappar med mer information sitter uppe i portarna. Bortbilning av balkongplattorna kommer att innebära väldigt mycket damm, se till att ha stängda fönster/dörrar de tider på dagen de arbetar.

Förbesiktning av fönster i alla lägenheter

Den 10 eller 11 september kommer en förbesiktning göras av fönsterna inuti samtliga lägenheter i fastigheten. Detta för att notera eventuella skador vid fönsterbytet som ska åtgärdas i efterhand. Detta innebär att fönstermontören tillsammans med föreningens byggprojektledare kommer gå in med nyckel som du har gett föreningen för att göra en syn. Det går bra att närvara vid förbesiktningen. Om du inte har lämnat in en nyckel eller om du kan släppa in vid tillfället behöver du meddela styrelsen. Mer information om detta skickas ut så snart en dag är satt.

Varmvatten

Sofia Rör AB på uppdrag utav SBC utför nu en kontroll av alla kranar i fastigheten för att kunna hitta problemet till varför varmvattnet sviktar i fastigheten. Det är viktigt att de kommer in för att kunna åtgärda problemet. En kontroll har skett idag och ett nytt tillfälle kommer anordnas inom kort för de lägenheter de inte kom in i. Om det är ok för dig att de går in med nyckel du har lämnat till föreningen så meddela styrelsen om detta. Styrelsen lämnar inte ut nycklar hur som helst till olika ändamål så därför behövs ett ok från dig.

Element

Vidare kommer det ske en värmejustering i fastigheten innan vintersäsongen drar igång för att få en jämn temperatur i alla lägenheter. Idag är vissa lägenheter varmare och andra kallare. Även detta innebär att ett VVS-företag behöver komma in i din lägenhet för att byta ut och justera in nya termostater. Mer information kommer att skickas ut om detta när det är upphandlat och klart.