Nyhetsbrev december 2018

Slutbesiktning av renovering, byggställningar, portar och sopor

Den 12/12 kommer slutbesiktning av renoveringen att ske. Detta betyder att besiktningsman, byggprojektledare, person från fönsterfirman och Projektverkstaden behöver komma in under dagen i alla lägenheter där fönster har bytts ut. Exakt tid kan inte sättas då besiktningen är omfattande och kommer att ta tid. Bortmonterade balkonghandtag kommer även monteras tillbaka där de är borttagna. 

Inför slutbesiktning: 

  • Har du lämnat nyckel till styrelsen kommer denna användas. Om du har tagit tillbaka nyckeln behöver du lämna in den igen eller vara hemma under dagen. Om du är hemma under dagen behöver du meddela detta till styrelsen. Tänk på att lämna in nyckel så snart som möjligt, påminnelsemail kommer skickas ut i helgen till alla som inte lämnat in nyckel, därefter kommer du bli uppringd. Styrelsen vill gärna slippa lägga tid på att jaga folk.
  • Om vi inte kommer in i din lägenhet och behöver boka in en ny tid för besiktning kommer du att få betala för den kostnaden.  
  • Finns det skador som inte åtgärdats, skriv ner och skicka till marcela@pararet.se innan slutbesiktningen.

Byggställningar

Byggställning för första etappen på Skogsbacken kommer vara helt borta helgen denna vecka. Den skulle tagits ner nu i början av veckan men vid montering av det sista balkongräcket så skadades en del som måste bytas ut.

Ställning mot Tulegatan kommer börja monteras ner efter slutbesiktningen. Däremot kommer den del som täcker bottenvåningen att vara kvar till mitten av v. 51 för slutförande av putsarbetet. Denna del måste vara täckt pga att putsen och färgen inte torkar ordentligt om det är minusgrader - därav värmefläktarna som står där nu. 

Portar

Automatisk öppning av portar ska fungera i alla portar nu förutom i port C där dörren behöver en specialarm för att det finns så lite utrymme innanför porten. Den är beställd och är på väg. Porten mot gatan kommer monteras upp när det inte längre finns risk att den skadas vid renoveringsarbetena. Koden kommer att bytas ut när hela systemet är klart. Det kommer bli porttelefon vid porten mot gatan. Mer om hur allt kommer att fungera kommer ut då. 

Sopor på gården

Boende i fastigheten har tagit vara på att renovering pågår och det är oreda på gården genom att ställa ut sina sopor/kartonger/avfall på gården, det är alltså inte byggarbetarnas sopor. Detta är ett oacceptabelt beteende som kostar föreningen väldigt mycket pengar i bortforslingskostnader, det är alltså dina pengar som försvinner. Ta hand om dina egna sopor! Vi kan väl hjälpas åt och hålla gården ren och snygg för allas trevnad och använda pengarna till att rusta upp gården istället.

Här kan du lämna dina sopor:

  • Återvinningsstation på Götgatan 13, 100 meter från huset. Där kan du lämna: Glas, metall, plast, papper/kartonger, tidningar, småbatterier.
  • ReTuren. Stannar på Götgatan 13 en gång i månaden. Samlar in grovsopor som till exempel möbler, cyklar och porslin. Ej elektronik och farligt avfall. Du kan be om att få en sms-påminnelse om när den kommer. Läs mer här: http://www.savab.se/lagenhet/lamna-avfall/returen/ 
  • Mobil återvinningscentral. Stannar på Götgatan 1A en gång per kvartal. Där kan du lämna allt som du kan lämna på en återvinningscentral, utöver det ovan uppräknade så kan du lämna elektronik och farligt avfall. Du kan även här få en sms-påminnelse dagen innan den kommer. Läs mer här: http://www.savab.se/lagenhet/lamna-avfall/mobil-atervinningscentral/