Nyhetsbrev maj 2017

Årsstämma, passersystem och tvättstugor

Årsstämma

Måndagen den 24/4 kl. 18.30 hölls årsstämma för räkenskapsåret 2016. Protokoll ligger HÄR. Kort info:

  • Nya stadgar röstades igenom och träder därmed i kraft.
  • Stämman beslutade att gemensamma utrymmen i fastigheten skall vara rökfria.
  • Stämman beslutade att föreningen ska eftersträva att innergården skall vara rökfri.
  • Styrelsen har fått uppdrag av stämman att omförhandla föreningens avtal med Comhem till ett kollektivavtal vilket medför lägre kostnader för bredband för de boende. Mer info om detta kommer snart ut.
  • Styrelsen har fått uppdrag av stämman att utreda och utföra flytt av sopsorteringen till Skogsbacken, för att underlätta sophämtningen. Detta kan dock inte utföras förrän Holmfast tagit ned sina byggnadsställningar.
  • Styrelsen har fått uppdrag av stämman att påbörja en utredning av renovering av fönster, fasad, balkonger och ventilation som ska påbörjas inom två år. Även i detta ärende kan renovering inte komma igång förrän Holmfast tagit ned sina byggnadsställningar. Då renoveringen är omfattande och kommer ha en betydande kostnad för föreningen kommer styrelsen inte agera förhastat.

Passersystem

Styrelsen är i hamn med tvättstugebokningssystem, låsbyten till föreningens utrymmen samt hyresgästernas dörrar. Infrastrukturen för ett nytt passersystem för grind och portar kommer sättas upp men kommer inte sättas igång förrän nya portar har beställts och satts in. Styrelsen har även anlitat Punctum Lås & Larm AB för att sköta föreningens nyckelhantering vid ägarbyte av lägenheter för att detta både ska bli säkrare och smidigare för alla parter.

Tvättstuga

Tvättstugorna är klara och är tagna i bruk, den stora är där den reguljära tvättstugan är, den lilla är en halv trappa upp med fönster som vetter in i den stora. Den temporära tvättstugan är avstängd och vattnet är urkopplat. Bokning av tvättstuga sker via bokningsschema i E-porten fram tills det elektroniska systemet installeras.