Nyhetsbrev september 2018

Renoveringen, förbesiktning av fönster, åtgärdande av skador i lägenheter, varmvattnet, sophantering och bokning av tvättstuga.

Renoveringen

Balkongerna på innergården och mot Skogsbacken är färdiggjutna och de håller på ta bort gjutningsformarna. Räcken kommer att sättas upp efter det.

Alla balkonger mot Tulegatan är nu bortbilade. Denna vecka kommer de att påbörja tvätt av fasaden. För att inte försinka det arbetet ber vi alla boende att stänga sina fönster så att det inte kommer in vatten i lägenheterna.

Byte av portar kommer att påbörjas denna eller nästa vecka. Samtidigt kommer det nya passersystemet att installeras vilket betyder att du måste använda den tagg du har till tvättstugan för att komma in, även kod kommer att finnas. Mer info kring detta kommer ut när styrelsen vet hur systemet kommer att fungera. Om du inte vet var dina taggar är eller har slarvart bort dem kan du kontakta Punctum Lås och Larm för att köpa nya. Det finns mer info om det i port E bredvid tvättstugebokningen.

Grinden kommer att tas bort efter att de nya portarna monterats klart. Detta för att de måste putsa och laga valvet innan den nya porten mot gatan kan monteras. Detta medför att det kommer vara öppet in på gården under 1-2 veckor. Styrelsen har framfört att det arbetet måste gå snabbt så att inte obehöriga kan komma in under en längre tid. Det är även därför de nya portarna till trapphusen installeras först. 

Förbesiktning av nya fönster i alla lägenheter

Förbesiktning av fönster har skett i alla lägenheter förutom 10 stycken som de inte kom in i. De lägenheter man inte kom in i kommer att bli kontaktade direkt för ett nytt tillfälle den 8 oktober från kl. 10.00. Det är mycket viktigt att detta sker så att fönstermontörerna kan åtgärda eventuella skador som uppkommit vid fönsterbytet. Info om detta kommer att skickas ut denna vecka av föreningens byggprojektledare Marcela Ossandon. 

Åtgärdande av skador i lägenheter

Fönstermontörerna har påbörjat arbete med att åtgärda de skador som uppkommit vid fönsterbytet. Detta innebär att de kommer använda din nyckel för att gå in i din lägenhet.

Varmvattnet

Felsökning pågår fortfarande gällande varmvattnet och det är fortfarande lägenheter som Sofia Rör inte har kommit in i. Ett sista tillfälle kommer att ordnas och om Sofia Rör inte kommer in denna gång heller kommer vite att gå ut eftersom det blir en kostnad för föreningen när de inte kan komma in och måste komma tillbaka så många gånger. De har inte hittat felet ännu. Det vore bra om du kunde skriva ett par rader till styrelsen vilka klockslag varmvattnet försvinner och möjligen hur länge så de kan försöka hitta ett mönster i att vissa blir drabbade och andra inte.

Sophantering

Sopskåpen är nu tillbakaflyttade. Det finns tre för brännbart och två för kompost. Om det är fullt i den närmsta så ta nästa. Försök att kasta in soppåsen, om du bara lägger den innanför hålet så blir det en hög där som blockar hålet medan det finns massor med plats längre in. Vi vill inte se stora sopberg utanför sopskåpen som göder de redan för stora råttorna i området.

För källsortering kan du gå den mycket korta vägen till Götgatan 15 som är precis ovanför trappan från Tulegatan mot pendeltåget. Det finns även en återvinningsstation på Vackra vägen på väg mot sjöarna. 

Bokning av tvättstuga via internet och app

Nu kan du boka tvättstugepass via internet. Information med personliga inloggningsuppgifter kommer att skickas ut inom kort.