Varmvattnet borta

Fastigheten är just nu utan vatten. Problemet blev felanmält kvällen 8/11 till SBC och jouren så snart det dök upp. Styrelsen har även varit i kontakt med Norrenergi. 

Fredag

08.00 - SBC håller just nu på att åtgärda problemet då värmeväxlaren har gått sönder och släpper in fjärrvärmevatten. Problemet är högt prioriterat av SBC då det är akut.

10.00 - Det gröna vattnet ska inte drickas, det vanliga kallvattnet kan drickas som vanligt.

12.00 - SBC är på plats i undercentralen just nu tillsammans med Sofia Rör och har även varit i kontakt med föreningens leverantör av fjärrvärme, Norrenergi, för att lösa problemet. Förhoppningsvis kommer de att åtgärda problemet idag. Vi hoppas även på att delar till den trasiga värmeväxlaren finns på lager och inte behöver beställas med en längre leveranstid. 

14.00 - Från SBC: "Problemet är alltså att värmeväxlaren för varmvattnet har fått ett läckage så att vattnet i primärsidan (fjärrvärmevattnet) läcker över till sekundärsidan (det lokala tappvattnet som värms upp av växlaren till varmvatten).

De har kopplat förbi vattnet nu så det inte läcker in mer av det gröna fjärrvärmevattnet. VVS-installatören som var på plats rekommenderade att vi skulle skicka ut information till alla boende att de bör spola varm- och kallvatten ca 10 minuter så alla rester av det gröna vattnet spolas bort. 

Just nu försöker både Sofia Rör och Norrenergi på var sin kant hitta en lösning så att de boende kan få varmvatten igen. Hittar de en likadan växlare så tar det bara någon timme eller så att byta, men problemet är att tillverkaren inte längre finns kvar och det är svårt att få tag på liknande med så pass kort varsel. Jag väntar på besked om de lyckas hitta någon idag eller om de kommer på en annan smart temporär lösning så att de boende kan få temporärt varmvatten tills en permanent lösning kan komma till stånd."

15.00 - Från SBC: "Sofia Rör ringde precis och berättade att de har fått tag på en värmeväxlare som de kan använda temporärt. De ska nu  försöka få den på plats imorgon lördag så att de boende kan få varmvatten snarast.

Det är inte precis rätt modell och det kan göra att varmvattnet tex inte räcker till om för många vill använda samtidigt men det är i så fall en temporär lösning tills de får tag på en permanent värmeväxlare."

16.00 - Tvättmaskiner och tvättstugan går att använda som vanligt då de använder kallvatten.

Lördag

Sofia Rör var och skulle installera en temporär värmeväxlare idag. De hade alla saker med sig men det var fel på gängorna som allt skulle installeras mot. Därför har vi fortfarande inte något varmvatten. På måndag kommer de med en svetsare för att kunna ordna med gängorna och installera den temporära värmeväxlaren. Det kommer därför inte ske något mer arbete på detta under helgen. De bad styrelsen att meddela att varmvattnet till elementen även är avstängt vilket också sköts av värmeväxlaren. Därför kan det bli lite kallare inomhus i helgen.

På måndag kommer den temporära värmeväxlaren vara i drift, de beräknar utföra jobbet kring lunch. Tidigare information om att varmvatten kanske inte räcker till när många använder det samtidigt gäller fortfarande.

Leveranstiden på den rätta värmeväxlaren är tydligen mellan 3-6 veckor. Förhoppningsvis kan vi skynda på detta.

Med detta sagt kommer ny information inte ut imorgon söndag.

Måndag

Den temporära värmeväxlaren är nu i drift!